HockeyNews
PLUS

Rögleduon uttagen till det tyska landslaget: "Vi är mycket glada"

(16036) Moritz Seider/Rögle
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 28 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Detroit-lånet Moritz Seider har fått en flygande start i Rögle i SHL.

Nu är han och en Röglekollega uttagna till det tyska landslaget nästa vecka.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Tysklands finländske förbundskapten Toni Söderholm har tagit ut Röglebacken Moritz Seider till det tyska landslaget inför Deutschland Cup.


19-årige Seider, som är utlånad till Rögle från NHL-klubben Detroit Red Wings den här säsongen, har gjort ett mål och fyra assist på de fem SHL-matcher som han har hunnit spela sedan ankomsten tidigare i oktober.


I 5–2-segern borta mot Färjestad spelade Moritz Seider över 21 minuter och han har haft över 19 minuter i genomsnitt i Rögle. Nu väntar landslagsspel.


Rögles Moritz Seider och Cory Murphy (t v) är uttagna till Tysklands landslag i Deutschland Cup nästa vecka. Foto: Bildbyrån.


Seider spelade VM för Tyskland redan som 18-åring våren 2019 i Bratislava. I den tyska truppen till Deutschland Cup finns sex spelare som var med och knep OS-silver i Sydkorea 2018.


– Vi är mycket glada över att några av de bästa tyska spelarna kommer tillbaka igen efter ett år. Vi har två dagar mer att förbereda oss på jämfört med förra året och de kommer vi att använda intensivt. Vi vill nu hålla ett öga på truppen med sikte mot VM eftersom NHL-spelarna kanske inte är där, säger Söderholm till Tysklands hockeyförbunds hemsida .


Förutom Moritz Seider har Rögle sin assisterande coach Cory Murphy med i den tyska coachstaben till turneringen i Krefeld nästa veckan. Rögle har även en trio i Tre Kronor nästa vecka i backen Niklas Hansson och forwardsduon Leon Bristedt och Daniel Zaar.


LÄS MERFlera debutanter i Tre Kronor – här är truppen till Karjala


Tyskland har också ett B-landslag i Deutschland cup och det är spelare som kan bli aktuella för OS i Kina 2022.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!